Brazilské hvězdičky

Při hledání receptu na kokosky, jsem narazila na tyto brazilské hvězdičky od Kluků v akci, které jsem opravdu musela také zkusit. Takové veselé cukroví, které každého zaujme. Určitě je budu péct i příští Vánoce.

DSC_0119-nahled
  • 200 g polohrubé mouky
  • 150 g másla
  • 80 g strouhaných neloupaných mandlí
  • 70 g moučkového cukru
  • 1 žloutek
  • 1 vanilkový cukr
  • hladká mouka na podsypání
  • rybízová marmeláda
  • želé bonbony

Mouku zpracujeme s máslem změklým při pokojové teplotě, s mandlemi, moučkovým a vanilkovým cukrem a žloutkem v hladké těsto. Zabalíme do potravinářské folie nebo alobalu a necháme přes noc odležet.

Druhý den vyvalujeme placky asi 3−4 mm silné, vykrajujeme hvězdičky a pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C dorůžova.

Zchladlé hvězdičky mažeme (nejlépe až druhý den) rybízovou marmeládou, slepíme a potíráme nebo namáčíme v citrónové polevě. Ještě než zaschne, zdobíme kousky nakrájených barevných želé bonbonů.

Pozn. Použila jsem polevu, která mi zbyla ze zdobení perníčků. Zdobit mi pomáhala Verunka, strašně ji to bavilo.

DSC_0121-nahled

Martina | 17. 12. 2013 Út 22.12 | Vaření, Sladká kuchyně, Cukroví | Tisk | 497x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

[1]reagujmejlweb Jana

Dělala jsem to s dcerkou a byla nadšená :)

13. 1. 2014 Po 16.06

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Otáčí se Slunce kolem Země?
Odpověd: