Brazilské hvězdičky
Při hledání receptu na kokosky, jsem narazila na tyto brazilské hvězdičky od Kluků v akci, které jsem opravdu musela také zkusit. Takové veselé cukroví, které každého zaujme. Určitě je budu péct i příští Vánoce.
- 200 g polohrubé mouky
- 150 g másla
- 80 g strouhaných neloupaných mandlí
- 70 g moučkového cukru
- 1 žloutek
- 1 vanilkový cukr
- hladká mouka na podsypání
- rybízová marmeláda
- želé bonbony
Mouku zpracujeme s máslem změklým při pokojové teplotě, s mandlemi, moučkovým a vanilkovým cukrem a žloutkem v hladké těsto. Zabalíme do potravinářské folie nebo alobalu a necháme přes noc odležet.
Druhý den vyvalujeme placky asi 3−4 mm silné, vykrajujeme hvězdičky a pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C dorůžova.
Zchladlé hvězdičky mažeme (nejlépe až druhý den) rybízovou marmeládou, slepíme a potíráme nebo namáčíme v citrónové polevě. Ještě než zaschne, zdobíme kousky nakrájených barevných želé bonbonů.
Pozn. Použila jsem polevu, která mi zbyla ze zdobení perníčků. Zdobit mi pomáhala Verunka, strašně ji to bavilo.
Martina | 17. 12. 2013 Út 22.12 | Vaření, Sladká kuchyně, Cukroví | Tisk | 497x