Čokoládové řezy na plech s kefírem

Hledala jsem nějakou buchtu s kefírem a vyskočil na mě recept od Josefa Maršálka. Verči moc chutnala, byla vláčná a krásně nadýchaná.

IMG_20251109_141743952-nahled

Piškot

  • 340 g hladké mouky (dala jsem 150 g hladké celozrnné a 290 g hladké)
  • 30 g kakaa
  • 125 g cukru krupice
  • 3 g skořice
  • 6 g jedlé sody
  • 500 g kefíru (lze nahradit i podmáslím nebo jogurtem)
  • 200 g oleje
  • 1 vejce M
  • 2 g soli

V jedné míse důkladně smícháme všechny sypké ingredience tak, aby se jedlá soda dostala do všech částí směsi.

Ve druhé míse promícháme tekuté ingredience a pak vše přilejeme k sypké směsi. Promícháme do krásné hladké směsi. Mícháme metličkou, nic nešleháme.

Těsto nalejeme na vymazaný a vysypaný plech.

Pečeme v předehřáté troubě na 170–180 stupňů asi 15 minut.

Poleva a ozdoba

  • 250 g zakysané smetany
  • 125 g hořké čokolády
  • 20 g másla
  • kakaové boby (nedávala jsem)

Čokoládu rozpustíme s máslem ve vodní lázni a promícháme do hladka.

Pak do čokolády vmícháme smetanu a zlehka zamícháme. Vyklopíme na korpus a rozetřeme. Řezy můžeme ozdobit kakaovými boby a necháme vychladit.

obrazek
obrazek

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: