Výlet za sněhem na Signal de Botrange

Toto není vzpomínka na zimu, toto je realita :-) V neděli 6. března jsme si v Belgii užili víc sněhu než v Čechách na Vánoce! V sobotu večer jsem se dívala na počasí, jestli nás v neděli zase čeká déšť a přitom jsem narazila na fotku se sněhem v Ardenách. Hned jsem zkontrolovala různé místní webcamery a meteostanice, které hlásily 10–20 cm sněhu s tím, že v noci se další sněžení očekává. Teploty měly být kolem bodu mrazu. Navrhla jsem výlet za sněhem. Raďa byl mým nápadem nadšený a děti taky.
DSC_0117-nahled
První sníh jsme viděli už kolem dálnice za Liege a dál za Eupenem už to vypadalo jako v zimní pohádce. Auto jsme nechali na parkovišti na Signal de Botrange (nejvyšší hoře Belgie). Už bylo skoro plné. Zahlédli jsme boudu s půjčovnou běžek, na které visely i dvoje boby. Hmm? Vlezli jsme dovnitř a půjčili jsem si suprové dřevěné sáňky za 4 eura. Venku chumelilo a děti se nemohly dočkat, až se vyválí ve sněhu. Naplánovali jsme si menší procházku – stejný okruh, jako když jsme tu byli loni v květnu. Ondra se nás snažil koulovat, Verči se líbilo brodit se v hlubokém sněhu, který měla až po kolena.
obrazek obrazek obrazek
Nakonec tu bylo cca 30 cm prašanu. Se sáňkami jsme si taky užili spoustu legrace. Za necelou hodinku jsme došli do Centre Nature de Botrange, kde jsme si dali teplou polévku a hranolky.
obrazek obrazek
Cestou zpět vymyslel Raďa skákání do sněhu šipkou a házení dětí vzduchem. U parkoviště děti ještě válely sudy z hromad odhrabaného sněhu a dnešní zimní radovánky jsme zakončily pořádnou koulovačkou. Překvapilo nás, kolik se sem nakonec vypravilo lidí (parkoviště byla plná a auta stála také kolem silnice). Hodně turistů, ale také nadšenců s běžkami.
obrazek obrazek
obrazek obrazek
obrazek obrazek

Martina | 6. 3. 2016 Ne 21.44 | Cestování, Belgie a NL | Tisk | 535x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
1 plus 1 jsou?
Odpověd: