Safari Beekse Bergen

Safari Beekse Bergen je umístěno v Nizozemí hned vedle města Tilburk (z našeho pohledu kousek za Eindhovenem). O safari bychom vůbec nevěděli nebýt nabídek ze slevového portálu Social Deal Hasselt, kde se nám podařilo koupit vstupenky zlevněné na polovinu. Poté jsme už jen čekali na nějaký vhodný víkend. Relativně brzo ráno jsme se sbalili a vyrazili směrem Eindhoven (cestu už důvěrně známe kvůli dopravě na letiště, odkud léta WizzAir do Brna). Safari Beekse Bergen je obrovská ZOO s možností prohlídky autem, Safari busem, Safari lodí nebo pěšky. Kromě zvířat je v areálu samozřejmě plno stánků s občerstvením a hřišť pro děti.

DSC_0120-nahled

V Beekse jsme byli před jedenáctou a parkoviště už bylo notně plné. Já jsem nechtěl jet dovnitř autem, i když to samozřejmě šlo. Místo toho jsme vzali všechny sakypaky a vyrazili nejdřív na Safari Bus, který jede do zastávky Kongo.

obrazek obrazek

My jsme tam vystupovali, ale bylo možné nastoupit na další autobus, který vás vezme zpět ke vstupu. Vzhledem k tomu, že byl čas oběda, tak jsme se nabaštili, ale předtím jsme zažili ještě jednu humornou situaci :-). Verča se ztratila! Já jsem děcka chvíli hlídal sám a vzhledem k tomu, že jsme dorazili k hřišti, tak jsem dal dětem „rozchod“. Já sám jsem hájil volný stůl a dohlížel na Ondru. Verča však nelenila a okamžitě se mi ztratila z očí. Myslel jsem, že je v nějaké rouře nebo kdesi na můstku, ale ona odběhla úplně jinam na skákací nafukovací polštář. Mezitím mi Ondra odběhl úplně na jinou stranu. Hold chránil jsem toho mladšího a čekal, že dceruška to nějak zvládne. Pak přišla Marťa a vydala se naši slečinku hledat. Za chvíli přišly, Verča ubrečená, že si šla zaskákat, a pak hledala maminku a tatínka. Když ji Marťa našla, tak už u ní byla nějaká paní a rukama nohama s ní něco řešila :-). No, a nakonec za vše můžu já, prej ji nehlídám :-). Ještě několik dnů poté mi Verča vysvětlovala, že se o ní mám víc starat a hlídat ji :-).

obrazek obrazek obrazek

Pak jsme se pomalu vydali přes park směrem dolů k přístavu. Když jsme tam přicházeli, tak zrovna přijížděly dva parníky. Nalodili jsme se na druhý z nich a za baštění sušenek a prohlížení okolí jsme se „na pohodu“ dostali zpět do zastávky Kongo. Než jsme se však vydali dolů, tak jsme se šli podívat na dravé ptáky a zrovna jsme stihli jejich krmení a Birds of Prey Show. Musím říci, že mě to úplně nadchlo. Draví ptáci různých druhů lítali těsně nad hlavami publika od jednoho krmícího místa k druhému. My jsme stáli těsně nad tribunami, ale být někde níž, tak bych měl srdce až v krku :-) jak nízko lítali.

Po skončení show jsme se vydali trochu jinou cestou zpět k vstupu/východu ze ZOO. Před odchodem jsme dali slíbenou zmrzlinu a hranolky a nechali pipíky ještě trochu vyblbnout na hřišti. Cesta zpět byla klidná – všichni kromě mě spali. Safari mě úplně nadchla a myslím, že se tam ještě podíváme.

obrazek obrazek

A co zvířata, která jsme viděli? Bylo jich opravdu moc, vypíšu jen ty nejzajímavější:

  • sloni
  • žirafy
  • nosorožci s mláďaty
  • levharti
  • hroši
  • krokodýli
  • zebry
  • orangutani
  • šimpanzi a mnoho dalších.

Více fotek najdete v galerii zde.

Radim | 15. 5. 2015 Pá 22.03 | Cestování, Belgie a NL | Tisk | 604x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
1 plus 1 jsou?
Odpověd: