Maďarský tokáň
Rozhodl jsem se, že o víkendu udělámě nějaké hovězí, a tak jsem koupil hovězí kýtu. V dalším kroku jsem se začal hrabat v naší oblíbené kuchařce. Nakonec jsem se nerozhodl pro nějakou hovězí pečínku, která mě ze začátku napadla, ale místo toho zvolil maďarský tokáň.

Ingredience, které jsou potřeba:
- zadní hovězí (kýta)
- olej – sádlo – 2 lžíce
- 2 cibule
- 1 lžička sladké nebo pálivé papriky
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- sůl
- 3–4 lžíce bílého vína (my jsme měli po ruce jen červené)
- 2 papriky – zelená a červená
- 2 rajčata
Postup je vcelku jednoduchý. Hovězí maso se přes vlákna nakrájí na
nudličky. Na sádle se osmahne cibule, přidá se mletá paprika a nakrájené
maso. Vše krátce osmahneme a přidáme rajčatový protlak a osolíme.
Podlijeme vínem a necháme pozvolna dusit téměř doměkka. Můžeme podle
potřeby dolít dalším vínem. Poté přidáme nakrájené papriky a rajčata
a dusíme doměkka. Jídlo nezahušťujeme. Jako přílohu jsem zvolil rýži.
Jídlo bylo dobré a vypadalo téměř stejně jako na obrázku
v kuchařce .
Radim | 26. 3. 2011 So 21.30 | Vaření, Jídla z masa, Hovězí maso | Tisk | 978x