Španělské ptáčky
Můj první pokus o španělské ptáčky.

- 4 plátky hovězího masa
- sůl, mletý pepř
- hořčice
- olej
- 1 středně velká cibule
- hladká mouka
Na náplň:
- párek
- vejce
- sterilovaná okurka
Tenké plátky hovězího masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a naplníme párkem, čtvrtkou natvrdo uvařeného vejce a kouskem okurky. Maso stočíme a dobře upevníme jehlami na závitky nebo nití.
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Vložíme závitky, opečeme ze všech stran, mírně podlijeme a pod pokličkou zvolna dusíme doměkka (já jsem použila tlakový hrnec).
Závitky pak vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zamícháme a důkladně provaříme. Šťávu přecedíme (nemusíme), ze závitků odstraníme upevňovací jehly, maso vrátíme do omáčky a prohřejeme.

Martina | 30. 10. 2010 So 11.38 | Vaření, Jídla z masa, Hovězí maso | Tisk | 681x