Sportovní den v Krkonoších

Měl jsem to štěstí, že jsem se dostal na vícedenní sportovní akci pořádanou naším zaměstnavatelem. Vyjíždělo se v pondělí po práci a vraceli jsme se ve středu večer. Už složení akce předpovídalo slibné dva dny sportu, zábavy a chlastu. První večer byla docela nuda, zato druhý den a večer stály za to. Domluvili jsme se s Raďou, že vyrazíme na Sněžku. Večer poté jsme mysleli, že únavou docela brzo odpadneme, ale s podivem jsme vydrželi až do jedné a celovečerní Bang! jsme zakončili docela hustě Macháčkem. Poslední den tudíž odpovídal výkonu dne předešlého. Na běžky jsme vyrazili až před jedenáctou. Jako cíl jsme si zvolili Rovinku.

Sněžka

Sněžka

Už pár let jsem nebyl na Sněžce, a tak jsem se rozhodl, že se tam znovu mrknu. Kluky (Raďu a Aleše, který se k nám přidal) nebylo třeba moc dlouho přemlouvat. Vyrazili jsme kolem půl deváté směrem na Vrbatovku. Šli/běželi jsme docela v klidu, ty tam jsou doby, co jsme Vrbatovku vzali bruslením až ze Špindlu :-(. Dál jsme se vyšplhali na Violík, odkud byl pěkný pohled na převisy v blízké strži. Na Špindlerově boudě jsme si dali krkonošské kyselo a pivko. Pak jsme se trmáceli dál až na Sněžku, kde jsme zalezli do české hospůdky na další pivko. Vrchol Sněžky Jakmile jsme sestoupili ze Sněžky, tak jsme se už nezdržovali a valili bez zastávky až domů. Předpověď počasí slibovala sněžení, ale nakonec bylo celý den krásně, sem tam nějaký mráček, ale jinak sluníčko a modrá obloha. Na vrcholcích bylo hodně sněhu a vypadalo to tam jako v pohádce. Celý den se náramně vydařil, na Mísečky jsme dojeli až před šestou hodinou a celková ujetá vzdálenost byla kolem 45 km. Jediným problémem, který nás sužoval, byla tzv. „Krkonošská magistrála“, která nebyla vůbec upravená, v mnoha místech byla prochozená turisty a ušmatlaná běžkaři. Pěkně jsme si zanadávali, protože se v tom nedalo vůbec jet a vzalo nám to hodně sil. Jakžtakž solidní stopa byla až za Výrovkou. Mě osobně to hodně zklamalo a Krkonošáci by se měli stydět.

Odkazy na mapy:

Druhý den jsme byli docela zničení z běžek a večerního paření. Vyrazli jsme po krásně upravených cestách z Míseček jen na Rovinku, kde jsme si dali pivo a klobásku. Překvapili nás tam svými nízkými cenami. Jen sami posuďte – pivko 10° za 18 Kč, pivko 12° za 22 Kč a klobáska za 45 Kč. I ostatní ceny byly oproti jiným tzv. „horským“ hospůdkám a restauracím úplně někde jinde. Prostě super. Cestu zpět prosadil Raďa turistickým tempem, takže jsme šli jak dva důchodci a kecali až na Mísečky :-).

Odkazy na mapy:

Více fotek najdete v galerii.

Radim | 26. 1. 2009 Po 17.09 | Mišmaš | Tisk | 838x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Otáčí se Slunce kolem Země?
Odpověd: