1. den – pátek 30. června „odjezd z Brna“

14:40 Odjezd z Holešovic vlakem IC do Brna (17:15, 2×187 Kč).
17:40 V restauraci Dávné časy máme sraz s Tomčou, kecáme a dáváme nějaké papu (500 Kč).
20:00 Jdeme na autobusové nádraží u Grandu, kde máme odjíždět. Tam máme sraz s našima, kteří nám dovezli kola a ještě tašku se stanem, spacákama a karimatkama. Marťa má ještě poznamenáno, že naši dovezli „čoko + banány“ :-).
21:00 Naše průvodkyně po dobu zájezdu Linda nám oznamuje 4 hodinové zpoždění kvůli poruše autobusu. (Prý měli domluvený autobus, který přijel před 4 dny z nějaké cesty. Dopravce však zjistil, že autobus má poruchu, ale myslel si, že ji do odjezdu opraví). Poté lidi z cestovky přivezli přívěs, a tak jsme alespoň naložili kola (vůbec nikdo nevěděl jak). Problém je s tím, že stojanů je 40 a kol je dohromady 44.
23:00 Přijíždí jeden z majitelů cestovky a oznamuje, že sehnali bus z Č. Budějovic a nejbližší odjezd může být v 10:00 ráno. Odjíždíme na ubytovnu, kterou v tom chvatu cestovka zařídila, jedem tam domluveným linkovým autobusem, je to na výpadovce na Vídeň. Pokoje jsou po 4–5, hrůza a děs, Ukrajinci, cikáni. Na pokoji se seznámili s Honzou a Helenou. Hned jdeme spát.

Celkové pocity z tohoto dne nebyly nic moc. Cesta vlakem byla super, jel rychle a úplně neslyšně, né jak normální rychlíky. Do vlaku také nastoupila parta s koly a hromadou bagáže. Nakonec jsme pomocí odposlechu zjistili, že pojedou s námi  – docela jsme se zhrozili. Po příjezdu do Brna jsme s našimi dvěma taškami vyrazili přes Zelňák do domluvené hospody, kde jsme dali sraz s Tomčou. Dali jsme pár piv a jídlo a natěšeni pak vyrazili na autobusák. Tam jsme se potkali s našimi, převzali věci a se všemi se rozloučili s vidinou domluveného odjezdu. Nakonec to dopadlo tak, jak už jsem napsal – jeli jsme na ubytovnu na Vídeňské. PS: Nezáviděl jsem úkol Lindy, která nás tam všechny obcházela a sdělovala novinky s novým zpožděním.

Nakládání

Radim | 30. 6. 2006 Pá 22.44 | Cestování, Korsika | Tisk | 616x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: