Zeleninové hranolky

Přebytky zeleniny v ledničce před odjezdem do Čech mě nakoply k vyzkoušení zeleninových hranolků. Měli jsme je k večeři a nebyly špatné. Příště vyzkouším i jinou zeleninu (mrkev a petržel).
IMG_20180326_190734-nahled IMG_20180326_190018-nahled

Celerové hranolky

  • sůl, pepř, tymián, olivový olej
obrazek

Řepové hranolky

  • sůl, pepř, uzená paprika, olivový olej
obrazek

Batátové hranolky

  • sůl, pepř, kari, olivový olej
obrazek
Cca 4 lžičky oleje smícháme v míse se solí, pepřem a kořením (použijeme koření podle své chuti, česnek, rozmarýn…) Zeleninu oloupeme a nakrájíme na hranolky. Hranolky obalíme v olejové marinádě, vyskládáme (vysypeme) na plech s pečícím papírem a pečeme při 180 stupních asi 35 minut. Můžeme podávat s domácím dipem. Zeninové hranolky můžeme jíst jako skvělou zeleninovou večeři nebo se také hodí jako příloha k pečenému masu.

Martina | 26. 3. 2018 Po 12.55 | Vaření, Zelenina, Zeleninové pokrmy | Tisk | 85x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
1 plus 1 jsou?
Odpověd: