Marinované hovězí nudličky z woku

Tento recept mám z letáku obchodu Colruyt. Sem tam mě tam něco zaujme a vyzkouším to uvařit. Líbila se mi barevná kombinace sladkých hrachových lusků a červené paprkiky.
IMG_20180204_123431-nahled
  • 500 g hovězích nudliček (minuut steak)
  • 250 g mladých hrachových lusků
  • 2 červené papriky
  • 2 zelené papriky (nedávala jsem)
  • 4 jarní cibulky
  • 3 cm zázvoru
  • 5 stroužků česneku
  • 8 polévkových lžic sezamového oleje (+1 kávová lžička)
  • 4 kávové lžičky mletého římského kmínu

Na marinádu:

  • 2 až 3 lžičky bramborového škrobu
  • 2 kávové lžičky suchého cherry
  • 3 kávové lžičky sójové omáčky
  • půl lžičky soli
Smícháme suroviny na marinádu se 3 lžícemi vody, vložíme do ní hovězí nudličky, promícháme a necháme marinovat. Ve woku rozehřejeme 3 lžíce sezamového oleje a 5 minut na něm opékáme maso. Poté maso vyndáme a rozehřejeme dalších 5 lžic sezamového oleje. Přidáme nastrouhaný zázvor a nasekaný česnek a necháme na pánvi rozvonět. Vložíme nakrájené papriky a očištěné hrachové lusky a opékáme asi 5–7 minut. Do pánve vrátíme maso, přisypeme římský kmín, promícháme a opékáme dalších 5 minut. Na poslední 3 minuty přidáme zelenou část z jarních cibulek nakrájenou na kolečka. Na závěr přilijeme 1 lžičku sezamového oleje, finálně promícháme a podáváme s rýží.
obrazek obrazek

Martina | 4. 2. 2018 Ne 11.19 | Vaření, Jídla z masa, Hovězí maso | Tisk | 372x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: