Kasteeltuinen Arcen

Na letošní jaro si Marťa plánovala návštěvu nějaké pěkné zahrady z rozkvetlými tulipány. Vzhledem k tomu, že Holandsko je od nás za rohem, tak jsme chvíli pokukovali na Keukenhof, ale nakonec jsme dali přednost bližšímu zámku a zahradám v Arcenu. Pro návštěvu jsme si vybrali snad jediný slunný den z celého týdne a moc si to tam užili.
IMG_20170430_122921-nahled
Musím ještě zmínit, že vstupenky jsme koupili v akci přes SocialDeal, kde byly výrazně levnější a navíc s dezertem a kávou :-).
obrazek obrazek
Po příjezdu do Arcenu jsme rychle prošli samotný zámek a vydali se do zahrad. První na řadě byla růžová zahrada. Na růže bylo ještě brzo, ale to nám moc nevadilo. Dali jsme nějaké chlebíky a čekali na představení dravých ptáků. Tato představení jsou v místních krajinách docela obvyklá a dokážou vždy zaujmout. Prostě se denně nevidí draví ptáci přelítat těsně nad hlavami. Měli tam i orla, a přestože to bylo stále jen mládě, tak to bylo velice impozantní zvíře.
obrazek obrazek
Dále jsme pokračovali různými zahradami až na druhou stranu celého areálu, kde byla resturace, dětské hřiště a minigolf. Nejdřív jsme dali kafe a dortík a nechali děti chvíli vyblbnout, a pak jsme se vydali na minigolf. Ten byl docela pěkně udělaný, protože chodníčky a herní plochy byly zasazeny v zahradním kopcovitém terénu s umělými jeskyněmi a potůčky se zurčící vodou. Prostě taková zahradní golfová idylka. S děckama to byla navíc sranda. Verča se snažila a docela jí to šlo, ale Ondra první půlku nevěděl, jak chytnout hůlku a držel ji jak kopyto :-).
obrazek obrazek obrazek
obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek
Před cestou zpět přes park jsme ještě museli nakrmit ty naše hladové krky, a tak jsme skončili opět v restauraci na dětském menu a pivku pro tatínka (mamka tentokrát přišla zkrátka).
obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek
Před úplným odjezdem jsme se šli ještě na chvíli projít do Arcenu. Tam jsme šli podél břehu řeky Mázy a zpět centrem města. Bylo to tam pěkné, ale ta půlhodinka úplně stačila. Cesta zpět byla velice klidná, protože všichni usnuli, jak byli unavení. Za sebe můžu Arcen jen doporučit – zahrady jsou velmi pěkné a nabízí opravdu různé druhy květin a stylů. Navíc tam mají i hřiště pro děti, což je vždy super. Minigolf byl takový bonus, se kterým jsme ani nepočítali a nakonec ani nečekali, že by nás tak bavil.

Radim | 30. 4. 2017 Ne 21.38 | Cestování, Belgie a NL | Tisk | 203x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
1 plus 1 jsou?
Odpověd: