Vánoční trhy v Hasseltu

Za předvánoční atmosférou jsme se letos vypravili do Hasseltu. Dopředu jsme si na socialdeal.nl objednali slevněné vouchery a po koupení vánočního stromku u Ikey na předměstí Hasseltu jsme jeli do centra. Překvapivě se nám podařilo zaparkovat kousek od místa, kde se vánoční trhy konaly. Nejprve jsme šli využít voucher na kolotoč. Verča s Ondrou si užili dvě jízdy (i za nás) a ani o víc nežadonili.
DSC_0080-nahled

Pak jsme šli narychlo omrknout kryté kluziště, ale bruslení muselo počkat. Kručelo mi v břiše, a tak jsem navrhla rychlou večeři v podobě klobásy v housce. Cestou tam i zpět ke kluzišti jsme si prohlíželi stánky s vánočním zbožím a různými pochutinami. Svoje místo zde měli také další atrakce:

  • Christmas hotel (zábavný dům plný překážek a překvapení)
  • horská dráha
  • strašidelný zámek
  • vánoční vláček

I samotný Kerstman (Santa Claus) tu měl svůj domek a děti měly možnost si prohlédnout, jak Kerstman bydlí. Tam jsme se však nedostali, protože fronta byla tak na půl dne.

obrazek obrazek obrazek
Zlatým hřebem tohoto večera však bylo bruslení. Naše vouchery jsem na kase proměnila za vstupenky na ledovou plochu a za půjčovné na brusle. Verunka byla úplně nadšená a docela jí to na ledě šlo. Ondra se nejprve musel naučit držet rovnováhu, ale po pár kolech už mu to taky jezdilo dobře. Verča obdivovala mladíky, kteří kolem nás dělali různé otočky, skoky a salta. Byla jsem překvapená, že jim pořadatelé nic neřeknou, ale možná patřili právě k nim. Po necelé hodince jsme brusle vrátili a šli proměnit poslední vouchery za horkou čokoládu, punč a osvěžující pivo.
obrazek obrazek
Cestou zpět k autu jsme se zasekli v davu, který se nehnul tam ani zpět. Kdosi říkal, že pořadatelé zavřeli přístupové cesty a už do areálu trhů nikoho nepouští. Bylo tam opravdu narváno. Po pár minutách se dav pohnul a my jsme byli vysvobození. U brány byla zátarasová páska a přicházející lidi museli čekat, až někdo vyjde.

Martina | 10. 12. 2016 So 22.30 | Cestování, Belgie a NL | Tisk | 218x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: