Adršpach 2010 - 5.den - Vyhlídka Čáp a zřícenina hradu Skály

IMG_0154-nahledCelé dopoledne propršelo, takže jsme na výlet vyrazili až ve 13 hodin. Kousek za penzionem jsme se strmým výstupem lesem dostali na zelenou značku. Chvíli vedla po rovině, ale za zatáčkou začala opět stoupat až k vyhlídce Lokomotiva. Pak se cestička různě klikatila, zužovala mezi skalami, rozšiřovala na pěkný dřevěný chodník a pak překvapivě hodně klesla, abychom si mohli vychutnat výstup na vyhlídku Čáp (785 m. n. m.).

Pak jsme sešli dolů do osady Skály, a protože jsme už měli docela prázdná bříška, zamířili jsme do restaurace zdejšího zámečku Bischofstein. IMG_0175-nahled Můžeme vřele doporučit – byla zde milá obsluha, jídlo výborné (já jsem měla lososa na grilu se šťouchanými bramborami, Raďa vepřovou kapsu s nivou a hranolky, pak kafčo a domácí štrůdl se šlehačkou). K dokreslení příjemného posezení vedle u stolu brnkali chlapi na kytary a zpívali. Ani se nám odsud nechtělo odcházet, ale museli jsme:-( . Ještě jsme si vylezli na zříceninu hradu Skály, odkud byl pěkný kruhový výhled, obešli jsme Černé jezírko a vydali se na cestu dolů do Teplic. Dokonce navečer vysvitlo sluníčko. Zastavili jsme se opět u horolezců a tentokrát sledovali soutěž holek na umělé stěně.

Odkazy na mapy:

Martina | 28. 8. 2010 So 20.01 | Cestování, Česká republika | Tisk | 641x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Otáčí se Slunce kolem Země?
Odpověd: