Vánoční trhy v Drážďanech

Naše oblíbené pořekadlo v práci „vytáhnout kostlivce ze skříně“ můžu použít i na tento vánoční případ :-). Jako obvykle jsme na návštěvu Drážďan mysleli už několikrát, nejvíce když jsme je viděli během cyklovýletu z vrcholků Krušných hor. A tak jsme během sobotního dne stráveného válením se doma vytáhli tohoto „kostlivce“ a řekli si, že vyrazíme a projdeme si rovnou vánoční trhy.

obrazek

Jak jíme půlmetrový bratwurst

Zavolali jsme Pokimu a Robertovi (ten byl bohužel nemocen), slovo dalo slovo, a tak jsme v nedělní ráno vyrazili s Pokim a Terezkou. V Liťáku jsme ještě vyzvedli Toma a Olču. V Drážďanech jsme byli kolem dvanácté. Zabalili jsme Terezku do kočárku a vydali se do blízkého centra. Prošli jsme pár náměstí s vánočními trhy, zašli k Labi a kolem opery se vrátili zpět na hlavní náměstí. Na trzích jsme ochutnávali výborné svařáky a bratwursty :-).

obrazek obrazek

Výborný byl EierPunch a klobáska půl metru dlouhá. Moc se nám líbilo, že svařák dávali do hrníčků (místo plastových kelímků, jak je obvyklé u nás), na které jsme dali vždy zálohu (2–3€) a poté jsme si je mohli nechat – některé byly fakt pěkné. Vzhledem k nepříjemné zimě jsme to o půl páté zabalili a vyrazili domů. Po cestě jsme se stavili ještě u Toma, který nás pozval na čerstvou hruškovici :-).

Úplně jsem se zapomněl zmínit o tom, jak mě Drážďany překvapily spoustou starších staveb. Vzhledem k bombardování, které proběhlo v posledních dnech 2. sv. války jsme myslel, že všude bude nová zástavba, ale opak byl pravdou. Nevím, jak se jim to podařilo, ale centrum bylo krásně historické :-).

obrazek

Opera

Radim | 13. 12. 2009 Ne 20.45 | Cestování, Německo | Tisk | 620x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: